Anonieme soa test

21 maart 2013

anonieme soa test

anonieme soa test

Een SOA is iets waar veel jongeren en ouderen zich voor schamen. Ze durven niet naar de huisarts te gaan met een SOA en lopen hierdoor langer door met een SOA. Dit is gevaarlijk voor je eigen lichaam en voor het lichaam van je partner. Het is belangrijk om bij een eventuele SOA snel in te grijpen. Soms heb je niet eens door dat je last hebt van een SOA terwijl je lichaam er wel last van hebt.

  • Vrouwen en mannen kunnen er zelfs onvruchtbaar van raken.
  • Dan hebben we het nog niet eens over ernstige SOA’s waar je aan kunt overlijden.

Als je onveilige seks hebt gehad dan is het belangrijk om een SOA test uit te voeren. Je kunt zo de zekerheid hebben dat je geen SOA hebt. Maar hoe stap je naar de huisarts toe met het vermoeden van een SOA?

Met een SOA naar de huisarts

Niet iedereen durft naar de huisarts te gaan en dat is logisch. Een huisarts deel je vaak met het complete gezin. Je wilt niet dat je moeder, partner of anderen in je omgeving de volgende dag te horen krijgen over jouw SOA. Ondanks de geheimplicht durft lang niet iedereen naar de eigen huisarts met een SOA.

Gratis anonieme SOA test tot 24 jaar

Gelukkig bestaat er een anonieme SOA test. Een Anonieme soa test kan worden uitgevoerd om een SOA te laten uitsluiten. De anonieme soa test wordt uitgevoerd door de overheid. Misschien nog veel belangrijker is dat de test gratis en anoniem is. Niemand komt iets te weten over de uitslag of dat je naar de test geweest bent. Je hoeft zelfs de huisarts niet in te schakelen om een verwijzing te krijgen voor een anonieme soa test.

De anonieme SOA test kan worden uitgevoerd bij een GGD. Er zijn speciale centrums ingericht voor het opsporen van SOA’s door de GGD. Als je een verhoogd risico hebt op een SOA dan kan je hier gratis terecht. Je hebt natuurlijk een verhoogd risico als je jonger bent dan 24 jaar en onbeschermde seks gehad hebt. Als je niet tot de groep tot 24 jaar bent dan kan je geen gratis anonieme soa test doen. Je moet hiervoor naar de huisarts gaan om een test te laten doen. De kosten van de test moet je zelf betalen.

Anonieme Soa test online bestellen

Er bestaan ook zogenaamde zelftesten die je online kunt bestellen. Deze kan je uitvoeren als je niet tot de doelgroep behoort. Via de bestelbutton kom je bij onze online apotheek met anoniem artsconsult.

Genitale wratjes zijn duidelijk zichtbaar. Je weet wanneer je die SOA hebt en je kunt dit behandelen met Condyline, Aldara Creme, of Wartec. Maar denk je dat je besmet bent met Chlamydia, Gonorroe of Trichomonas, dan is de SOA Zelftest geschikt om dit zelf thuis te testen. De zelftest voor syfilis kun je hier ook bestellen.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment